10/10/13

GRAVITY, o la indefensió davant la immensitat


Que sí, que sí. Que el mestre Kubrick li hagués posat una mica més d’Strauss, que ja se sap que els valsos casen molt bé amb la ingravidesa. I que un astrofísic n’ha desmuntat algunes de les escenes per inversemblants. Però, i què.

Estic segur que veure Gravity (Alfonso Cuarón, 2013) en 3D al cinema és el més a prop que estaré mai de visitar l’espai. El més a prop que estaré mai de sentir aquella indefensió absoluta davant la immensitat més paorosa. Davant d’aquella bellesa primigènia. Profundíssima. Infinita. Un terrible vertigen, en totes les direccions possibles.

Una experiència que no he viscut ni viuré mai, però que està tan ben recreada i aconseguida, a la pel·lícula, que havia d’escriure aquestes línies i dir-vos-ho: aneu a veure la Sandra Bullock i el George Clooney. No us deixeu perdre aquest espectacle cinematogràfic.

Somieu, amb els ulls oberts, durant 90 minuts, que sou astronautes. A la deriva...


6 comentaris:

  1. Ho haurem de fer. Anar-hi.
    Gràcies Jordi.
    M.

    ResponElimina
  2. No sé si l'estan fent aquí, però me l'has descoberta i fet venir ganes de veure-la!

    ResponElimina
    Respostes
    1. S'ha de veure/viure, Ferran, sí, sí. I a poder ser, en 3D.
      Salut i cinema, company.

      Elimina
  3. Ara arribem de veure Gravity i m'ha semblat espectacular. En algunes escenes hauria preferit menys banda sonora i més silenci amb els sons de l'espai, però aixó no té gaire importància.
    La doctora Ryan, del mateix motllo que la tinent Ripley. La Sandra Bullock no m'agrada gaire, però aquí trobo que està prou bé.
    Aquesta foto que tens al final és impressionant.
    Gràcies per fer recomanacions de cine també :)
    Àngels

    ResponElimina
    Respostes
    1. Penso el mateix que tu, respecte a la música, en alguns moments subratlla massa, i no caldria, el silenci és més estrident a vegades...
      Respecte la Ripley, genial el comentari, perquè vaig pensar en ella també. Però clar, amb la Sigourney no haguéssim patit gens, una paia tan dura... Però en canvi la Bullock permetia l'evolució del personatge, molt bona tria. I bona feina, per part seva.
      Gràcies a tu, per compartir comentaris, Àngels.
      La propera pel·li serà PRISIONEROS, que la veuré la setmana que ve no, l'altra...

      Elimina