Algú prem el play, sense avisar, i una somrient parella de ballarins –lluentons, joies i diadema, ella; camisa groga i pantalons foscos, ell– irromp al mig del local i s'entrega a una coreografia made in Bombai que sorprèn la clientela entre el primer i el segon plat. Uns aplaudeixen, altres segueixen el ritme amb el peu, i tots somriuen, mentre les càmeres dels mòbils immortalitzen l'escena. És nit de divendres al restaurant Bollywood del Raval de Barcelona. I això només és el principi. Mitja hora més tard, com si fossin dins d'una pel·lícula rodada als estudis de Bombai, molts clients s'uniran als ballarins (llavors, quatre noies i un noi), al ritme del tema It's time to disco.
Fa gairebé una dècada que el fenomen Bollywood –la dansa sorgida del cinema musical produït i consumit massivament a l'Índia– estremeix l'epidermis de la ciutat. Una de les responsables és la ballarina Sheri Ahmed, mestra i directora del pioner Club Masala del Poble Sec, que forma tant ballarins com professors. I un dels locals més concorreguts és el restaurant hindú de Jasvinder Kumar, que les nits de divendres i dissabte ofereix sopars amenitzats per ballarins i ballarines de Bollywood, ideals per deixar-se atrapar pels ritmes d'aquest món de fantasia...
(...)
Per llegir el reportatge sencer, feu clic aquí.
Publicat per l'autor d'aquest blog als diaris AVUI i EL PUNT (05/09/2010)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada