5/6/15

Fins al punt en què, de sobte

Sortir a córrer només per arribar al punt en què, de sobte, la ment s'eleva i sobrevola el poble, mentre el cos segueix corrent sol, buit, en solfa, imparable.

Córrer sota un sever sol vertical o sota una pluja intensa. Contra un vent insidiós, un fred aclaparador o una calorassa espessa i feixuga.

Córrer pel camí del riu fins que el fluir del seu curs sigui el fluir de les pròpies gambades, petjades discretes que aixequen nuvolets de terra vermella.

Creuar el pont de l’autopista, provocant els camions amb el puny alçat i amb un somriure: cridar ben fort quan facin tronar el clàxon.

Sortir a córrer una estona només per assaborir les endorfines de després del quintet de després de la dutxa de després d’haver-ho cremat tot sortint a córrer una estona.

Cremar tantes tonteries com calories, o més, sense comptar-les, només pel plaer d’evaporar-les.

Córrer sol, sense música, ni cronòmetre, ni mòbil, ni més pes que el dels calçotets, els mitjons, les vambes, la calça curta i la samarreta, encara que sovint fins i tot la samarreta engavanya.

No afluixar quan el camí fa pujada, deixar-se anar, ingràvid, a les baixades, fluir sempre segons els ànims de cada moment, sense obsessionar-se amb la respiració.

Córrer, senzillament, com qui respira, fins al punt en què, de sobte, la ment s'eleva i sobrevola el poble, mentre el cos segueix corrent sol, buit, en solfa, imparable.

Fragment d'aquest vídeo protagonitzat per Anton Krupicka.

*Vaig escriure aquest text per a un concurs de relats breus inspirats en el món de l'esport.
No me'l van premiar, què hi farem. 

2 comentaris:

  1. Avui m'has recordat que havia llegit un post teu sobre còrrer una maratò, però no l'he trobat. En canvi, no recordava haver llegit això tan bonic. Preciós fluir amb el riu i aixecar "nuvolets de terra vermella".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Àngels, pel comentari. Sobre la Marató no n'he escrit... Va ser sobre el dia que vaig córrer de casa a BCN a casa a Martorell: http://martorellnegre.blogspot.com.es/2011/10/de-que-parlo-quan-parlo-de-correr-25-km.html

      Elimina