8/8/13

FIAT LUX, la revista de crònica negra de referència que estàvem esperant, surt aquest octubre

Quatre fotos en blanc i negre en slide, dues frases promocionals i un compte enrere. Fins fa ben poc, a la web (d’un atractiu disseny en blancs, vermells i negres) només hi tenien això. Però de mica en mica la van bastint de contingut, i tot plegat recorda la part visible d’un iceberg, és com si et digués: “Imagina’t tot el que hi ha aquí sota”.

La revista de successos Fiat lux arrenca a l'octubre, serà bimestral i pretén esdevenir la publicació de referència espanyola dedicada al món del crim. El seu director, el periodista Daniel Borasteros, treballava al diari El País, fins que va afectar-lo l’ERO del passat mes de novembre, expliquen a 233 Grados. Ara, acompanyat del fotògraf Mauricio Skrycky i d'altres professionals amants de la crònica negra, s'ha embarcat en aquesta aventura. 

Les comparacions amb el mític setmanari El Caso són evidents, i Borasteros i Skrycky no les defugen, al contrari. Fiat lux en rep el testimoni, però va molt més enllà: elegants fotografies en blanc i negre (amb la llum necessària però d'ànima fosca); reportatges i periodisme d’investigació; entrevistes a autors de ficció (de gènere negre) que hagin tractat els temes d'alguns dels articles en les seves novel·les... Crònica negra i passió pel gènere, doncs. Realitat i ficció, separades i molt ben delimitades, però de la mà. 

Pinta molt bé, la iniciativa. Molt. Quan estudiàvem a la facultat ERA AIXÒ el que somiàvem fer. L’Alba, el Suso, la Núria, jo i uns quants més... I ara Borasteros i Skrycky s’hi han llençat: el primer número de Fiat lux sortirà a primers d'octubre, amb 96 pàgines i una tirada de 15.000 exemplars. L'1 d'octubre seré al quiosc, fent cua per comprar el meu exemplar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada