24/6/13

Mor Richard Matheson. Descansi en pau, mestre

-La vida después de la muerte –respondió por fin.
-¿Usted quiere que...?
-... me diga si es posible o no.

La Casa InfernalRichard Matheson. 

Fa pocs mesos vaig ressenyar-ne, aquí mateix, un dels seus títols clàssics de terror: La Casa Infernal, subgènere cases encantades. Ahir, dilluns 24 de juny, ens arribava la notícia de la seva mort. L’escriptor nord-americà Richard Matheson (1926-2013) ens ha deixat als 87 anys. 

Mestre de mestres (l'escriptor Marc Pastor, sense anar més lluny, explica que L'any de la plaga agafa el títol "d'una òpera, fictícia, que Robert Neville escolta a l'inici de Soy Leyenda")  i autor d’una imaginació desmesurada, Matheson serà recordat, entre d’altres mèrits, per haver sigut capaç “d’humanitzar trames impossibles i dotar d’una visió científica una gran part de les seves premisses més suggerents”, com diuen al diari El Mundo.

Autor d’històries de terror, fantasia, western i ciència-ficció i venerat per escriptors de la talla de Stephen King o Ray Bradbury, Richard Matheson va escriure guions per a les sèries The twilight zone, Star Trek o The Alfred Hitchcock Hour, relats i novel·les que li van valdre el reconeixement de crítica i públic i premis com el World Fantasy, el Bram Stoker o l’International Horror Guild Award. 

El seu llegat professional serà llegit, estudiat i gaudit per molt, molt de temps.

Descansi en pau, mestre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada